Premie

Overzicht premies en subsidies voor glas, ramen en deuren in je

BENOvatie in 2022


Hieronder vind je een compleet overzicht van alle premies waarop je een beroep kan doen als je je buitenschrijnwerk (glas, ramen of deuren) vervangt.


Tot 30 juni moesten de renovatiepremie en energiepremies voor hoogrendementsglas of nieuwe ramen of deuren apart worden aangevraagd. Sinds 1 juli 2022 is het premiesysteem hervormd en werden deVlaamse renovatiepremie en de energiepremies geïntegreerd in 1 loket onder de naam Mijn Verbouwpremie


Enkele energiepremies die ook betrekking hebben op nieuw glas, ramen en deuren in je BENOvatie zijn niet geïntegreerd in Mijn VerbouwPremie, zoals deburenpremie = gratis begeleiding door een BENOvatiecoach. Deze moeten nog steeds via Fluvius worden aangevraagd.


Wanneer de BENOvatie van je glas, ramen of deuren deel uitmaakt van een grondig BENOvatietraject, kan je bovenop de premies van Mijn Verbouwpremie en die van Fluvius, ook een beroep doen op financiële stimuli als deEpc-labelpremie, derenteloze renovatielening tot 60.000 euroofoverige financiële stimuli.


Meer info op : mijnbenovatie.be